Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Panerade strömmingsfiléer med rödbetsris

Blir det strömmingsfiléer över är de goda att äta på smörgås med skivad kokt potatis och klippt gräslök.

Panerade strömmingsfiléer med rödbetsrisPanerade strömmingsfiléer med rödbetsrisPanerade strömmingsfiléer med rödbetsris

Ingredienser

  • 500 gströmmingfiléer
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 2ägg
  • 1,5 dlströbröd
  • 3 msksmör

ris

  • 3 dlris- långkornigt
  • 6 dlgrönsaksbuljong
  • 3rödbetor- färska (ca 250 g)
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 tskhonung
  • 0,5 tsksalt

sås

  • 2 dlmatyoghurt- (10%)
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 1 mskwasabipasta
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Salta och peppra. Doppa filéerna i uppvispat ägg och sedan i ströbröd.

  2. Ris: Koka riset i grönsaksbuljong i en kastrull ca 20 min. Skala och riv rödbetorna grovt på rivjärn. Låt rödbetorna koka med riset när det återstår ca 10 min av koktiden. Smaka av med vinäger, honung och salt.

  3. Rör samman ingredienserna till såsen.

  4. Stek strömmingsfiléerna i smör i stekpannan ca 2 min per sida. Servera de nystekta filéerna med rödbetsris, wasabisås och sallad.

Vad tyckte du om receptet?