Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Panerad schnitzel Basque

Schnitzeln ska serveras nystekt med ett gott hack av ägg, sardeller, kapris och oliver.

Panerad schnitzel Basque
Panerad schnitzel Basque
Panerad schnitzel Basque

Schnitzel

  • 8schnitzlar- à 75 g från vildsvinskarrén eller färsk skinka
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlvetemjöl
  • 2ägg
  • 2 dlströbröd
  • 2 msksmör- (2-3 msk)
  • 2 mskrapsolja- (2-3 msk)

Pilaffris

  • 1gul lök- hackad
  • 3 dlris- långkornigt
  • 1 mskolja
  • 2 krmsalt
  • 4 dlhönsbuljong- (tärning + vatten)

Garnityr

  • 4ägg- nästan hårdkokta (6 min)
  • 3 mskkapris
  • 2 dloliver- gröna
  • 12sardellfiléer
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 1 knippacitronklyftor

Gör så här

  1. Pilaffris: Fräs lök och ris i olja. Tillsätt salt och buljong. Låt koka under lock ca 18 min på svag värme.

  2. Schnitzel: Banka schnitzlarna med köttbankare eller baksidan av en liten kastrull. Salta och peppra. Vänd dem först i vetemjölet, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.

  3. Stek schnitzlarna gyllenbruna 2?3 min per sida i olja, gärna i stekpanna med släpplättbeläggning för att minska fettmängden, på medelvärme.

  4. Garnityr: Hacka ägg, kapris, oliver och sardeller. Blanda det med olivolja, persilja och svartpeppar i en skål.

  5. Servera schnitzlarna med nykokt pilaffris, garnityr och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?