Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Schnitzeln ska serveras nystekt med ett gott hack av ägg, sardeller, kapris och oliver.
Pilaffris: Fräs lök och ris i olja. Tillsätt salt och buljong. Låt koka under lock ca 18 min på svag värme.
Schnitzel: Banka schnitzlarna med köttbankare eller baksidan av en liten kastrull. Salta och peppra. Vänd dem först i vetemjölet, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
Stek schnitzlarna gyllenbruna 2?3 min per sida i olja, gärna i stekpanna med släpplättbeläggning för att minska fettmängden, på medelvärme.
Garnityr: Hacka ägg, kapris, oliver och sardeller. Blanda det med olivolja, persilja och svartpeppar i en skål.
Servera schnitzlarna med nykokt pilaffris, garnityr och citronklyftor.