Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ostpanerad kycklingschnitzel. Välj gärna två sorters ost till paneringen. En torrare ost, till exempel parmesan eller pecorino och en fetare som grevé för bästa smak och konsistens.
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull i ca 3 min. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med i ca 1 min. Häll över krossade tomater och vin och tillsätt lagerblad, basilika, socker, salt och peppar. Låt såsen koka under lock i ca 20 min. Ta upp och kasta bort lagerbladet. Mixa såsen slät med stavmixer.
Lägg en kycklingfilé mellan två ark plastfolie. Banka ut den till en tunn schnitzel med ett så kallat platteringsjärn eller med botten av en kraftig kastrull. Gör likadant med resten av filéerna.
Krydda kycklingschnitzlarna med salt och peppar. Vänd dem i uppvispat ägg och sedan i riven ost. Stek dem i smör på medelvärme tills de är genomstekta, i 6–8 min på varje sida. Lägg schnitzlarna på ett varmt fat.
Bräck skinkskivorna i en het stekpanna tills de fått fin färg. Lägg en skinkskiva på varje schnitzel och garnera med basilika. Servera med tomatsås och bröd.