Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på panerad fisk med dillsmör. När man panerar fisken själv blir det så mycket godare och man får mer fisk och mindre panering jämfört med om man köper färdiga fiskpanetter. Det tar inte särskilt lång tid att dubbelpanera fiskbitarna.
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Ta fram två platta tallrikar och en djup. Blanda mjöl och 1 tsk salt på en tallrik och ströbröd och 1/2 dl hackad dill på den andra tallriken. Vispa upp ägget i den djupa tallriken. Skär fisken i portionsbitar och doppa dem först i mjölblandningen, därefter i ägg och sist i ströbröd.
Stek fisken i omgångar i 2 msk smör. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen.
Häll av kokvattnet från potatisen, men spara 1 dl. Mosa potatisen med 1 msk smör, mjölk och kokvatten.
Pressa saften ur 1/2 citron. Skär 1/2 citron i bitar. Smält i 2 msk smör och blanda med pressad citronsaft och 1 msk hackad dill. Servera den stekta fisken med potatismos, ärter, dillsmör, citronbitar och sallad.