Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paneer masala

Paneer masala är en klassisk indisk maträtt. Paneerosten är proteinrik, osaltad och mindre fet (8 %) än vanlig ost.

Paneer masala
Paneer masala
Paneer masala
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 225 gpaneerost- t ex Apetina, (8 % fet)
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 0,5 tskgurkmeja- mald + 1 tsk
  • 1 tskgaram masala- + 1 tsk
  • 1 tskchiliflakes
  • 2 mskvatten- + 0,5 dl
  • 1rödlök
  • 1 tskspiskummin- hel
  • 2 mskrapsolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskingefära- riven färsk
  • 2tomater
  • 1zucchini- (250 g)
  • 2 mskchilisås
  • 1salladslök
  • 1 dlmatyoghurt

Tillbehör

  • basmatiris
  • naanbröd

Gör så här

  1. Tärna osten. Blanda osttärningarna med 1/2 tsk salt, 1/2 tsk gurkmeja, 1 tsk garam masala, chiliflakes och 2 msk vatten.

  2. Skala och skiva löken tunt. Fräs lök och spiskummin i olja ca 2 min. Sänk värmen. Skala och pressa över vitlöken. Tillsätt ingefära, 1 tsk gurkmeja och 1 tsk garam masala. Fräs ytterligare ca 1 minut, passa så att det inte bränns.

  3. Skär tomater och zucchini i bitar. Lägg bitarna i pannan, tillsätt chilisås, 1/2 tsk salt och 1/2 dl vatten. Låt sjuda under lock ca 5 min. Strimla salladslöken.

  4. Stek paneerosten i en stekpanna tillsammans med marinaden tills den får lite färg. Blanda ner tärningarna i grönsaksgrytan. Strö över salladslök och ringla över yoghurt. Servera med basmatiris och naanbröd eller med bara ljumma naanbröd.

Vad tyckte du om receptet?