Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pancups (minipannkakor)


Testa att smaksätta med en klick Nutella i mitten före gräddningen, eller några goda bär, 1 tsk kanel eller en ruta choklad.

Pancups (minipannkakor)

Pancups (minipannkakor)

Pancups (minipannkakor)

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 4 storaägg
  • 7 dlmjölk
  • 4 dlvetemjöl
  • 0,5 dlsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 litenapelsin- rivet skal
  • 0,5 tsksalt

Tips för smaksättning av pancups:

  • 1 tskkanel- malen
  • chokladbitar- i mitten innan gräddningen
  • 0,51 tsknutella- i mitten innan eller efter gräddningen
  • grädde- uppvispad

Dekortips:

  • florsocker- lite att toppa med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rör samman hälften av mjölken och mjölet till jämn smet. Tillsätt sen resten av mjölken, salt, socker, ­vanilj, apelsinskal och ägg. Vispa till slät smet.

  2. Pensla muffinsformen med smält smör och fyll upp dem med smet till 70 procent. Grädda nästan i mitten i cirka 25 minuter. Håll koll så de inte bränns.

  3. Stjälp upp dem och servera med en massa gott!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök