Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Panacotta med vaniljhallongelé

Pannacottan är smaksatt med hallonpuré.

Panacotta med vaniljhallongelé
Panacotta med vaniljhallongelé
Panacotta med vaniljhallongelé

Pannacotta

  • 1,5gelatinblad
  • 0,5vaniljstång
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 mskströsocker
  • 0,5 tskcitron- rivet skal
  • 1 dlhallonpuré

Gelé

  • 1gelatinblad
  • 1 dlhallonpuré
  • 1 dlvitt vin
  • 0,5vaniljstång

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär ett snitt i vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg allt i en kastrull med grädde, strösocker och citronskal. Låt blandningen precis koka upp, ställ åt sidan.

  2. Värm hallonpurén, vispa i de blötlagda gelatinbladen och blanda med den uppkokta grädden. Ta upp vaniljstången och häll upp pannacottan i glas och ställ kallt minst 2 timmar.

  3. Gelé: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm under tiden hallonpurén med det vita vinet. Ta upp gelatinbladet och smält det i såsen.

  4. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda i hallonsåsen. Låt svalna något innan den hälls över den stelnade pannacottan. Ställ kallt minst 1 timme.

  5. Servera pannacottan med små mandelbiscotti.

Vad tyckte du om receptet?