Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pan con tomate

Enkelt, gott och aptitretande.

Pan con tomatePan con tomatePan con tomate
Pan con tomate Foto: Anna Skoog

Pan con tomate

  • 1baguette- rustik, eller lantbröd
  • 2 mskolivolja

Tillbehör

  • 8 storakörsbärskvisttomater- mogna
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • evolivolja
  • 2 dloliver- gärna spanska, blandade

Gör så här

  1. Ta fram tomaterna i god tid så att de blir rumsvarma. Skär brödet i skivor och pensla olja på båda sidor. Stek brödet i stekpanna tills det är frasigt och har fått fin färg. Lägg upp på ett fat tillsammans med tomater och oskalade vitlöksklyftor.

  2. Vid servering: Halvera vitlöksklyftorna och dra dem mot brödens snittyta. Halvera tomaterna och dra tomatens snittyta mot bröden så att tomatköttet fastnar på bröden. Strö över lite flingsalt, peppar och eventuellt lite extra olivolja. Servera med oliver.

Vad tyckte du om receptet?