Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pan con tomate, olivolja och flingsalt är en spansk förrätt. Är tomatskinnet hårt kan du skala dem med potatisskalare istället för att skålla dem.
Skålla tomaterna. Ta upp med hålslev och kyl dem i iskallt vatten. Dra bort skalet.
Halvera tomaterna och pressa ut det mesta av kärnorna. Mixa tomatköttet med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).
Sila bort lite av saften i en finmaskig sil.
Skär bröden i stora bitar och pensla dem med olja. Stek dem i medelvarm panna eller grilla på grillen tills de får fin färg.
Halvera vitlöken och gnid snittytan över de nygrillade bröden. Servera med tomatröra, olja och flingsalt.