Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pan con tomate, olivolja och flingsalt

Pan con tomate, olivolja och flingsalt är en spansk förrätt. Är tomatskinnet hårt kan du ­skala dem med potatisskalare istället för att skålla dem.

Pan con tomate, olivolja och flingsalt
Pan con tomate, olivolja och flingsalt
Pan con tomate, olivolja och flingsalt
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 gkvisttomater- rumsvarma
  • 5ciabattabröd- små
  • 3 mskolivolja
  • 2vitlöksklyftor

Tillbehör

  • olivolja- gärna spansk
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skålla tomaterna. Ta upp med hålslev och kyl dem i iskallt vatten. Dra bort skalet.

  2. Halvera tomaterna och pressa ut det mesta av kärnorna. Mixa tomatköttet med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).

  3. Sila bort lite av saften i en finmaskig sil.

  4. Skär bröden i stora bitar och pensla dem med olja. Stek dem i medelvarm panna eller grilla på grillen tills de får fin färg.

  5. Halvera vitlöken och gnid snitt­ytan över de nygrillade bröden. Servera med tomatröra, olja och flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?