Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pan bagnat

Recept på pan bagnat. Mackan är en klassiker från franska rivieran – riktigt saftig med salta smaker.

Pan bagnat
Pan bagnat
Pan bagnat
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2surdegsfrallor- ljusa
  • 2ägg
  • 1 burktonfisk- i olja (200 g)
  • 1tomat
  • 0,25rödlök
  • 4salladsblad
  • 6sardellfiléer
  • 0,5 dloliver

Dressing

  • 2 mskolivolja
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten. Koka upp och sjud äggen ca 7 min. Spola av med kallt vatten och skala. Skär i skivor.

  2. Låt tonfisken rinna av. Skiva tomaten. Skala och skiva löken. 

  3. Dressing: Vispa olja, vinäger, salt och peppar. Halvera bröden och ringla lite av dressingen på båda halvorna. 

  4. Lägg salladsblad på bröden och sedan tomater, tonfisk, lök, ägg, sardeller och oliver. Häll över resten av dressingen och packa ihop mackorna väl. 

Vad tyckte du om receptet?