Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Palsternackssoppa med curryfräst äpple och kikärter

Soppan innehåller vin som smaksättare, men alkoholen kokar dock bort. Nils lagar dinkelplättar till dessert.

Palsternackssoppa med curryfräst äpple och kikärter
Palsternackssoppa med curryfräst äpple och kikärter
Palsternackssoppa med curryfräst äpple och kikärter

Ingredienser

  • 1gul lök- hackad
  • 1 mskrapsolja
  • 500 gpalsternacka- tärnad
  • 1,5 dlvitt vin- torrt
  • 6 dlvatten
  • 2grönsaksbuljongstärning
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 krmvitpeppar

CURRYFRÄS

  • 1 burkkikärter- (410 g)
  • 1äpple- stort, tärnat
  • 1 mskmatolja
  • 2 tskcurrypulver
  • 1 krmsalt
  • persilja

Gör så här

  1. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt palsternacka, vin, vatten och buljongtärningar. Koka under lock tills palsternackan är mjuk, 10–12 min.

  2. Curryfräs: Skölj kikärterna i kallt vatten, låt rinna av ordentligt. Fräs hastigt kikärterna och äpplet med curry och salt i oljan i en stekpanna på hög värme.

  3. Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt grädde och smaka av med peppar. Servera soppan med curryfräset. Garnera ev med persiljekvist.

Vad tyckte du om receptet?