Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Palsternacksmousse med löjrom

Om du vill kan du byta ut löjrom mot sik- eller forellrom eller vegetarisk tångcaviar.

Palsternacksmousse med löjromPalsternacksmousse med löjromPalsternacksmousse med löjrom
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3palsternackor
  • 1 mskcitronolja
  • 2 dlgräddfil
  • salt
  • peppar

Citronpicklad lök

  • 0,5rödlök
  • 1citron- pressad saft
  • 1 krmsalt

Palsternackschips

  • 2palsternackor
  • 4 dlfrityrolja
  • flingsalt

Till servering

  • 100 glöjrom
  • dill

Gör så här

  1. Skala palsternackorna och dela dem i bitar. Koka bitarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, cirka 10 minuter. Häll av vattnet och mixa dem till en puré med citronolja. Låt svalna. Vänd ner gräddfil och hårt vispad äggvita. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en spritspåse i plast. Förvara i kylen.

  2. Citronpicklad lök: Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg i en skål och tillsätt citronsaft och salt. Låt stå kallt i 20 minuter.

  3. Palsternackschips: Hyvla chipsen i tunna skivor på längden med mandolin. Torka av palsternacks­skivorna. Fritera dem i en gryta med friteringsolja vid 150 grader, tills chipsen får fin färg. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Strö över lite flingsalt.

  4. Till servering: Spritsa palsternacksmoussen i glasen. Forma ägg av löjrommen med hjälp av två skedar och lägg ovanpå. Garnera med lökringar, dill och palsternackschips.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök