Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Palsternackskaka med hasselnötter

Morotskaka tycker ingen är konstigt längre, vi är många som är förtjusta i den saftiga och söta kakan. Att blanda riven palsternacka i kakan är inte konstigare.

Palsternackskaka med hasselnötter
Palsternackskaka med hasselnötter
Palsternackskaka med hasselnötter
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3 stpalsternackor- större
  • 100 ghasselnötter
  • 2 stägg
  • 2 dlråsocker
  • 2 dlsolrosolja
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskkanel

Topping

  • 125 gphiladelphia- rumsvarm
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlsiktat florsocker
  • 1 stcitron- rivet skal från

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Skala palsternackorna och riv dem på rivjärnets fina sida. Finhacka nötterna.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa ner oljan.

  3. Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och kanel och vispa ner i äggsmeten. Blanda i palsternacka och nötter och rör till en jämn smet.

  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdiggräddad. Låt kakan svalna innan den tas ur formen.

  5. Rör samman ingredienserna till toppningen och bred den över kakan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök