Få månadens bästa baktips i vårt färska nyhetsbrev – signa upp dig här!
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Palsternackskaka med citronfrosting och pistaschkross bakas av höstens skörd. Palsternackan gör kakan extra saftig, en variant på en klassisk morotskaka.
Sätt ugnen på 175°. Skala och finriv palsternackorna. Blanda dem med olja och ägg. Vispa samman till en porös smet.
Blanda de torra ingredienserna. Rör ner dem i palsternackssmeten och blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna.
Frosting: Vispa smör och florsocker mjukt och klumpfritt. Blanda i färskosten. Vispa grädden i en egen bunke, rör ner i smörkrämen. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner det i smeten. Bred frostingen på kakan.
Garnering: Grovhacka nötterna. Rosta i en torr stekpanna, låt kallna. Strö nötterna på kakan.
Få månadens bästa baktips i vårt färska nyhetsbrev – signa upp dig här!