Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Palatsväktarkyckling - Gongbao jiding

Gongbao-kyckling eller Palatsväktarkyckling är uppkallad efter en av kejsaren utsänd guvernör till Szechuan som gick under namnet palatsväktar Ding.

Palatsväktarkyckling - Gongbao jidingPalatsväktarkyckling - Gongbao jidingPalatsväktarkyckling - Gongbao jiding

Ingredienser

  • 500 gkycklingfiléer
  • 0,5gurka
  • 1röd paprika
  • 1,5 dljordnötter- salta
  • 1majsolja- 1+2 msk, - eller raps
  • 1 mskingefära- finhackad
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 4chili- hela torkade
  • 1 dlböngroddar

Marinad

  • 2 msksoja- ljus
  • 3 mskrisvin- eller torr sherry
  • 1 msksesamolja
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- majsstärkelse

Sås

  • 2 mskströsocker
  • 2 mskvinäger- svart
  • 1 mskkycklingfond- koncentrerad
  • 1 dlvatten
  • 1 msksoja- ljus
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- majsstärkelse
  • 1 msksherry- torr
  • 1 msksesamolja

Gör så här

  1. Tärna kycklingen i 2x2 cm stora bitar. Blanda marinaden och lägg i kycklingen 30 minuter, gärna längre.

  2. Tärna gurka och paprika. Rosta jordnötterna gyllenbruna i en torr stekpanna.

  3. Sås: Blanda ingredienserna och ställ åt sidan.

  4. Servering: Stek kycklingen snabbt i 2 omgångar i het wok eller stekpanna under omrörning (se tipsruta sid 41). Ta upp köttet och ställ åt sidan.

  5. Stek ingefära, vitlök och chili i ny olja några minuter.

  6. Tillsätt gurka, paprika och böngroddar. Stek 1 min. Tillsätt kycklingen och rör ner såsen så att maizenan är löst. Koka några minuter och rör ner jordnötterna. Servera genast med ris.

Vad tyckte du om receptet?