Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gongbao-kyckling eller Palatsväktarkyckling är uppkallad efter en av kejsaren utsänd guvernör till Szechuan som gick under namnet palatsväktar Ding.
Tärna kycklingen i 2x2 cm stora bitar. Blanda marinaden och lägg i kycklingen 30 minuter, gärna längre.
Tärna gurka och paprika. Rosta jordnötterna gyllenbruna i en torr stekpanna.
Sås: Blanda ingredienserna och ställ åt sidan.
Servering: Stek kycklingen snabbt i 2 omgångar i het wok eller stekpanna under omrörning (se tipsruta sid 41). Ta upp köttet och ställ åt sidan.
Stek ingefära, vitlök och chili i ny olja några minuter.
Tillsätt gurka, paprika och böngroddar. Stek 1 min. Tillsätt kycklingen och rör ner såsen så att maizenan är löst. Koka några minuter och rör ner jordnötterna. Servera genast med ris.