Recept på paneer (indisk färskost)
Paneer är en naturell färskost som används mycket i det indiska köket. Den är enkel att laga och passar riktigt bra ihop med kryddig aubergine. Här hittar du receptet.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på Palak paneer – en underbart smakrik vegetarisk gryta med indisk färskost.
Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Tärna tomaterna. Fräs lök, vitlök, ingefära och kryddor i smör i en gryta ca 3 min. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt vattnet och låt koka under lock ca 10 min. Krydda med 1 tsk salt och peppar.
Myntaraita: Mixa 1 1/2 kruka mynta och 1 dl yoghurt med mixerstav. Tillsätt mango chutney, socker, spiskummin, salt och peppar. Rör i 1 dl yoghurt. Finhacka 1/2 kruka mynta och blanda med olja. Ringla oljan över yoghurten.
Vänd ner spenaten i tomatsåsen. Tärna osten och stek den knaprig i olja. Krydda med 1/2 tsk salt. Vänd ner osten i såsen och servera med myntaraita och ris eller sweet'n'sour potatoes
Paneer är en naturell färskost som används mycket i det indiska köket. Den är enkel att laga och passar riktigt bra ihop med kryddig aubergine. Här hittar du receptet.