Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Palak paneer med halloumi

Palak paneer med halloumi är en indiskinspirerad rätt. Halloumin blir mjuk då den kokas någon minut i såsen.

Palak paneer med halloumiPalak paneer med halloumiPalak paneer med halloumi
Palak paneer med halloumi. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 200 ghalloumiost
  • 3 dlbasmatiris
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msktomatpuré
  • 1 mskgaram masala
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 150 gspenat
  • rapsolja
  • grönsaksbuljongstärning
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och strimla lök och vitlök. Fräs lök och tomatpuré i 1 msk olja med garam masala ca 2 min.

  3. Tillsätt krossade tomater, grädde och smulad buljongtärning. Låt koka ihop ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Skär halloumin i strimlor, blanda ner dem och spenaten i tomatsåsen. Låt koka ca 1 minut. Servera med riset.

Vad tyckte du om receptet?