Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pakoras – indiska zucchinifritters med fårost och chutney

Recept på pakoras. Kryddiga små tilltugg som går snabbt att röra ihop. Variera gärna med andra grönsaker. Kikärtsmjöl finns hos flera olika varumärken.

Petra Lindstrand
Pakoras – indiska zucchinifritters med fårost och chutney
Pakoras – indiska zucchinifritters med fårost och chutney
Pakoras – indiska zucchinifritters med fårost och chutney
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1zucchini- (ca 250 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 dlkikärtsmjöl
  • 0,5 tskgaram masala- Indian spices, Santa Maria

Fritering

  • 5 dlrapsolja

Tillbehör

  • 50 gfårost
  • 2 dlmatyoghurt
  • 1 dlmango chutney

Gör så här

  1. Skala och riv zucchinin grovt på rivjärn. Blanda med salt och låt stå ca 5 min. Krama ut vätskan.

  2. Blanda ihop zucchini, mjöl och garam masala till en kladdig, men fast smet.

  3. Hetta upp oljan till 160° i en kastrull. Släpp ner små, lite platta nystan i oljan. Fritera 1–2 min tills de fått fin färg. Ta upp med hålslev och lägg på ett fat med hushållspapper.

  4. Lägg upp pakoras på ett fat och riv eller smula över osten. Servera med yoghurt och chutney.

Vad tyckte du om receptet?