Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Söta pajer med aprikoser och plommon. Baka pajerna med båda frukterna, eller välj en sorts frukt efter tillgång.
Mixa ihop mjöl och socker i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smörtärningar och kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör till en deg. Dela degen i två delar och forma dem till två platta bollar. Lägg degbollarna i en plastpåse och låt vila kallt i cirka 30 minuter.
Fyllning: Kärna ur frukten och blanda dem var för sig med lika delar brandy och socker.
Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut degbollarna till runda bottnar, cirka 25 centimeter i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Lägg frukten i mitten på bottnarna, spara en cirka 10 centimeter bred kant. Vik upp degkanterna och pensla dem med ägget.
Grädda pajerna i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna och sikta över florsocker som garnering.
Recept från Mitt kök