Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pajer med plommon & aprikoser

Söta pajer med aprikoser och plommon. Baka pajerna med båda frukterna, eller välj en sorts frukt efter tillgång.

Pajer med plommon & aprikoserPajer med plommon & aprikoserPajer med plommon & aprikoser
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 1 mskströsocker
  • 125 gsmör- kylskåpskallt, tärnat
  • 3 mskvatten- iskallt
  • 500 gplommon- små
  • 500 gaprikoser- små
  • 46 mskbrandy
  • 68 mskströsocker
  • 1ägg- uppvispat till pensling

Till garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Mixa ihop mjöl och socker i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smörtärningar och kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör till en deg. Dela degen i två delar och forma dem till två platta bollar. Lägg degbollarna i en plastpåse och låt vila kallt i cirka 30 minuter.

  2. Fyllning: Kärna ur frukten och blanda dem var för sig med lika delar brandy och socker.

  3. Sätt ugnen på 225 grader.

  4. Kavla ut degbollarna till runda bottnar, cirka 25 centimeter i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Lägg frukten i mitten på bottnarna, spara en cirka 10 centimeter bred kant. Vik upp degkanterna och pensla dem med ägget.

  5. Grädda pajerna i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna och sikta över florsocker som garnering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök