Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paj med två smaker

Svårt att bestämma vilken som är godast? Gör två fyllningar – en med getost och valnötter och en med salami och purjolök.

Paj med två smakerPaj med två smakerPaj med två smaker

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 2 krmsalt
  • 50 gsmör
  • 0,75 dlkesella
  • 1 mskvatten

Äggstanning

  • 4ägg
  • 4 dlmjölk
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlost- lagrad, riven

Fyllning 1

  • 1röd paprika- liten
  • 100 gchévre
  • 15valnötskärnor

Fyllning 2

  • 100 gsalami
  • 0,5purjolök
  • 15gröna oliver

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka samman mjöl, salt och smöret, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt kvarg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt degen vila inlindad i plastfolie ca 15 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen. Kärna ur och hacka paprikan och dela chèvren i mindre bitar. Strimla salami och purjolök. Skiva oliverna.

  4. Fördela de olika fyllningarna i var sin halva i pajskalet. Häll på äggstanningen.

  5. Sänk ugnsvärmen till 200° och grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min. Låt pajen kallna.

  6. Värm pajen mitt i ugnen i 150° ca 15 min när den ska ätas.

Vad tyckte du om receptet?