Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Svårt att bestämma vilken som är godast? Gör två fyllningar – en med getost och valnötter och en med salami och purjolök.
Sätt ugnen på 225°. Hacka samman mjöl, salt och smöret, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt kvarg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt degen vila inlindad i plastfolie ca 15 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Vispa samman ingredienserna till äggstanningen. Kärna ur och hacka paprikan och dela chèvren i mindre bitar. Strimla salami och purjolök. Skiva oliverna.
Fördela de olika fyllningarna i var sin halva i pajskalet. Häll på äggstanningen.
Sänk ugnsvärmen till 200° och grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min. Låt pajen kallna.
Värm pajen mitt i ugnen i 150° ca 15 min när den ska ätas.