Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paj med räkor och sockerärtor

Pajskal med dill gräddas klart och får svalna, fyllningen läggs i precis innnan serveringen.

Paj med räkor och sockerärtor
Paj med räkor och sockerärtor
Paj med räkor och sockerärtor
Thomas Carlén

Pajdeg

  • 3 dlvetemjöl
  • 1 mskdill- torkad
  • 125 gsmör
  • 2 msksnaps- eller vatten

Fyllning

  • 125 gkeso- med chilismak
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 1 dlcrème fraiche
  • 5 stägg- kokta, hackade
  • 2 mskdill- hackad
  • 500 gräkor- med skal

Dekoration

  • citronskivor- halverade
  • dillkvistar
  • 25 gsockerärter- strimlade

Gör så här

  1. Lägg vetemjöl, dill och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt snaps eller vatten och kör tills massan formas till en degboll.

  2. Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter. Täck formen med plastfolie och ställ in i kylen 30 minuter.

  3. Nagga pajdegen i formen med en gaffel och grädda pajskalet, cirka 15 minuter. Låt skalet kallna i formen.

  4. Blanda keso chili med majonnäs, crème fraiche, hackade ägg och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar. Bred ut blandningen i det kalla pajskalet strax innan serveringen.

  5. Skala räkorna och fördela över fyllningen. Dekorera med halverade citronskivor, plockad dill

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök