Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här pajen med krämig rabarbercurdfyllning är vackert garnerad med maräng, lime, mynta och blommor.
Mixa ihop mjöl, smör och socker i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm, i diameter, så att den kommer ut lite över kanten. Ställ in formen i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Nagga pajbottnen med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i 15-20 min. Låt kallna.
Fyllning: Ansa och finhacka rabarbern. Lägg rabarber och socker i en panna. Koka under omrörning tills sockret lösts upp. Sänk värmen och sjud i 5-8 min tills rabarbern är mjuk. Blanda i majsstärkelsen utrörd i vattnet och koka upp under omrörning. Ta pannan från värmen. Rör i äggulorna, en i taget. Låt krämen sjuda under omrörning, den får inte koka. Blanda i smöret. Låt curden svalna. Täck med plastfolie och ställ in i kylen för att kallna.
Bred ut krämen i pajskalet. Ställ in pajen i kylen i ca 1 dygn.
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa ihop. Tillsätt resten av sockret i 2-3 omgångar under vispning. Koka upp sirapen och häll den försiktig i äggvitevispet under vispning.
Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet av den ena limen och skär den andra i skivor. Garnera pajen med spritsad maräng, limeskal, limeskivor, strimlade myntablad och blommor.