Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Paj med prästost, räkor och rom passar både till lunch och till middag. Sjud äggstanningen för bästa resultat. Pajerna får då en krämigare konsistens.
Skär smöret i små tärningar, mixa med mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut pajdegen och klä en pajform, ca 28 cm i diameter, eller portionsformar, ca 10 x 15 cm i diameter.
Ställ formarna i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Förgrädda pajskalen mitt i ugnen 8–10 min. Sänk ugnsvärmen till 200°.
Äggstanning: Värm mjölk och grädde i en kastrull. Knäck i äggen och vispa försiktigt stanningen slät. Låt sjuda på svag värme ca 2 min. Krydda med salt, peppar och kummin.
Strö ut osten i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda pajen mitt i ugnen 25–30 min. Låt den svalna.
Garnera pajen med räkor och sikrom och servera den ljummen.