Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paj med persikor och mandel

Recept på paj med persikor och mandelmassa. En paj för mandelmasse-älskaren! Krämig fyllning som förstärks av extra grovriven mandelmassa under frukten.

Paj med persikor och mandel
Paj med persikor och mandel
Paj med persikor och mandel
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1kyld pajdeg- (230 g)
  • 45persikor
  • 1citron
  • 300 gmandelmassa- + 100 g
  • 3ägg
  • 1 mskpotatismjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 50 gmandelspån

Tillbehör

  • vispgrädde- lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen och klä en låg, veckad pajform, ca 26 cm i diameter, med den. Skär bort eventuell överflödig deg.

  2. Halvera och kärna ur persikorna. Skär dem i klyftor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  3. Skär 300 g mandelmassa i bitar. Grovriv 100 g mandelmassa. Mixa mandelmassebitarna i en matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner citronskal, potatismjöl och bakpulver.

  4. Häll smeten i pajskalet och strö över den rivna mandelmassan. Lägg på persikoklyftorna och strö över mandelspån.

  5. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min. Låt pajen svalna något innan den serveras med lättvispad grädde. 

Vad tyckte du om receptet?