Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på paj med persikor och mandelmassa. En paj för mandelmasse-älskaren! Krämig fyllning som förstärks av extra grovriven mandelmassa under frukten.
Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen och klä en låg, veckad pajform, ca 26 cm i diameter, med den. Skär bort eventuell överflödig deg.
Halvera och kärna ur persikorna. Skär dem i klyftor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Skär 300 g mandelmassa i bitar. Grovriv 100 g mandelmassa. Mixa mandelmassebitarna i en matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner citronskal, potatismjöl och bakpulver.
Häll smeten i pajskalet och strö över den rivna mandelmassan. Lägg på persikoklyftorna och strö över mandelspån.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min. Låt pajen svalna något innan den serveras med lättvispad grädde.