Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Varför inte bjuda på en härlig ostpaj i stället för den traditionella julosten?
Finfördela pepparkakorna i en matberedare monterad med kniv.
Tillsätt mjöl och smör. Kör ihop till en smulig massa. Tillsätt ägget och vattnet under maskinens gång och kör snabbt till en smidig deg.
Tryck ut degen i pajformen så att den går upp lite på kanten. Nagga med en gaffel.
Ställ i frysen cirka 30 minuter eller över natten.
Värm ugnen till 225 grader. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna cirka 15 minuter.
Sänk ugnstemperaturen till 200 grader. Dela ädelosten i små bitar och blanda den med de rivna ostarna. Lägg blandningen i skalet.
Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten och fördela den över osten.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills äggsmeten har stelnat och fått fin färg, cirka 40 minuter.
Recept från Mitt kök