Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Persikan är i säsong under tidig höst, passa på att göra pajen då. Serveras ljummen med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Pajbotten: Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet och låt degen vila i 1 timme i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, 24–26 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning: Kärna ur och skär persikorna i tunna klyftor.
Vispa ihop äggulor, socker, lakritsgranulat, vaniljsocker, vetemjöl och crème fraiche.
Lägg persikoklyftorna i ett cirkelformat mönster i pajskalet och häll på fyllningen.
Höj temperaturen till 225 grader. Lägg aluminiumfolie över pajen och grädda i 30 minuter.
Ta bort aluminiumfoliet och grädda i ytterligare 8–10 minuter, tills pajen fått fin färg.
Pudra pajen med lite florsocker när den svalnat. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Recept från Mitt kök