Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på paj där det spröda pajskalet fylls med krämig skagenröra.
Mixa mjöl, smör och sesamfrön i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Ta upp degen och tryck ut den i en avlång pajform med löstagbar botten, 10 × 30 cm. Ställ formen i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Nagga pajskalet med en gaffel och grädda det mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kallna.
Skagenröra: Skala räkorna, ta undan 1/4 av räkor och spara till garnering. Grovhacka resten av räkorna. Blanda majonnäs, kvarg, citronsaft, dill och gräslök. Tillsätt de hackade räkorna. Krydda med salt och peppar.
Lägg mâchesalladen i pajskalet. Lägg gurkskivor i mitten. Fördela skagenröran ovanpå. Garnera med hela räkor, citronskivor och dillkvistar. Servera direkt.