Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paj med krämig skagenröra

Recept på paj där det spröda pajskalet fylls med krämig skagenröra.

Paj med krämig skagenröra
Paj med krämig skagenröra
Paj med krämig skagenröra
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2,5 dlvetemjöl
  • 100 gsmör
  • 0,5 dlsesamfrön
  • 2 mskvatten

Skagenröra

  • 1 kgräkor med skal
  • 0,75 dlmajonnäs
  • 0,5 dlkvarg- naturell
  • 1 tskcitron- pressad
  • 0,5 dldill- och gräslök, hackad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmnymald vitpeppar

Garnering

  • 40 gmachesallad
  • 12 skivorgurka
  • skivorcitron
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Mixa mjöl, smör och sesamfrön i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Ta upp degen och tryck ut den i en avlång pajform med löstagbar botten, 10 × 30 cm. Ställ formen i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  2. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda det mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kallna.

  3. Skagenröra: Skala räkorna, ta undan 1/4 av räkor och spara till garnering. Grovhacka resten av räkorna. Blanda majonnäs, kvarg, citronsaft, dill och gräslök. Tillsätt de hackade räkorna. Krydda med salt och peppar.

  4. Lägg mâchesalladen i pajskalet. Lägg gurkskivor i mitten. Fördela skagenröran ovanpå. Garnera med hela räkor, citronskivor och dillkvistar. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?