Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paj med kräftstjärtar

Små lyxiga kräftpajer passar som tilltugg till fördrinken eller på plockbuffén.

Paj med kräftstjärtar
Paj med kräftstjärtar
Paj med kräftstjärtar
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- kyld
  • småaluminiumformar


Fyllning

  • 125 gchampinjoner
  • 1 msksmör- eller margarin
  • 1 burkkronärtskockshjärtan
  • 1 burkkräftstjärtar- varav 170 g
  • 8 småtomater
  • 1ägg
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 dlmjölk
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Rulla ut degen och skär den i 15 bitar. Lägg i formar och tryck till.

  2. Hacka svampen grovt och fräs i smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar och fördela i formarna.

  3. Dela 4 kronärtskockshjärtan i bitar och lägg i formarna tillsammans med hälften av kräftstjärtarna. Dela tomaterna och lägg i.

  4. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll i formarna. Grädda i ugn, 225 grader, 12 minuter. Garnera med resten av kräftstjärtarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Kerstin Svensson

Recept från Mitt kök