Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paj med grillad kyckling

Grillad kyckling får sällskap med stjälkselleri och paprika i en smakrik paj.

Paj med grillad kyckling
Paj med grillad kyckling
Paj med grillad kyckling
Thomas Carlén

Pajdeg

  • 3 dlvetemjöl- fullkorn
  • 75 gsmör
  • 125 gkesella- 10%

Fyllning

  • 3 stselleri- stjälkar
  • 1 stpaprika- röd
  • 1 stpaprika- gul
  • 1 stkyckling- färdiggrillad
  • 2 msksmör

Äggstanning

  • 3 stägg
  • 2 dlcrème fraiche- smaksatt med getost, rosmarin och honung
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 0,5 tskrosmarin- hackad, färsk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Dekoration

  • ärtskott

Servera med

  • grönsallad- blandad
  • plommontomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Lägg vetemjöl, fullkorn och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop tills det bildas en degboll.

  3. Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar botten, cirka 23 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter.

  4. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet, cirka 10 minuter i mitten av ugnen.

  5. Skär selleristjälkarna i skivor. Dela och kärna ur paprikorna i stora tärningar, cirka 2 x 2 centimeter. Bena ur kycklingen och skär köttet i tärningar.

  6. Fräs selleri, paprika och kyckling i smör i en stekpanna, cirka 5 minuter. Fyll det förgräddade pajskalet med blandningen.

  7. Vispa samman ägg och crème fraiche, persilja, rosmarin, salt och peppar i en skål och häll över fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen, 25–30 minuter.

  8. Dekorera med sköljda ärtskott. Servera med blandad grönsallad och små plommontomater.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök