Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paj med äpple och körsbär

Välj ett äpple som är sötsyrligt och saftigt. Glasera pajen med riktigt god körsbärssylt och servera med vaniljglass!

Paj med äpple och körsbär
Paj med äpple och körsbär
Paj med äpple och körsbär
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

    Pajdeg

    • 4 dlvetemjöl
    • 1 dlflorsocker
    • 150 gsmör- kylskåpskallt
    • 1ägg- kylskåpskallt

    Fyllning

    • 34äpplen- sötsyrliga
    • 1 mskcitronsaft
    • 1 msksocker
    • 1 dlkörsbärssylt
    • evkörsbär- 1 dl frysta

    Till servering

    • vaniljglass

    Gör så här

    1. Häll mjöl och florsocker i en bunke. Nyp samman mjölet med små smörbitar. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en pajdeg. Plasta och lägg i kylen i 30 minuter.

    2. Kavla ut degen till en avlång eller rund form på mjölat bord.

    3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg över pajdegen.

    4. Kavla ut pajdegen tunt. Vik upp kanterna ett par centimeter.

    5. Skala äpplen och skär i tunna skivor. Blanda med citronsaft och socker. Fyll degen med äppelskivor. Vik över kanten och tryck till lätt.

    6. Sätt ugnen på 175 grader. Baka pajen mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

    7. Värm sylten i en kastrull. Tillsätt frysta körsbär om du vill.

    8. Ta ut pajen och skeda över körsbärssylten. Fortsätt att baka pajen i cirka 5-10 minuter tills den är gyllenbrun. Servera med vaniljglass.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept: Maria Zihammou

    Recept från Mitt kök