Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på paj med ansjovis och äppelsallad. Servera den goda pajen i småbitar så att var och en kan ta en bit i nypan.
Skär smöret i kuber och mixa det tillsammans med mjölet i en matberedare eller nyp ihop för hand. Tillsätt vattnet på slutet tillsammans med saltet. Mixa så att degen precis går ihop.
Platta ut degen till en platta och linda in den i plastfolie. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min tills det fått lite färg. Sänk ugnsvärmen till 200°.
Fyllning: Vispa ihop ägg och crème fraiche. Blanda i osten. Låt ansjovisen rinna av.
Häll fyllningen i pajskalet och lägg ut ansjovisfiléerna med ena änden mot mitten som en blomma. Grädda mitt i ugnen ca 25 min tills fyllningen stannat. Låt kallna.
Sallad: Kärna ur och skiva äpplet tunt. Skala och finskiva löken. Ansa och skiva rädisorna. Blanda äpple, lök och rädisor med rucola, olja och citronsaft och vänd runt.
Lägg salladen som en hög i mitten av pajen. Garnera med peppar.