Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Paella på grillen är en grundpaella där alla sedan får välja sina favorittillbehör. Paellapanna att lägga på grillen finns att köpa i välsorterade köksbutiker.
Skala och finhacka lök och vitlök. Häll av lite av tomatspadet och grovhacka tomaterna. Finstrimla gräslöken.
Hetta upp paellapannan på grillen. Tillsätt olja, lök och vitlök och fräs 2–3 min. Tillsätt riset och låt fräsa ca 2 min. Tillsätt saffran och vin och rör om ca 1 minut. Tillsätt tomater, ca 1 liter vatten och fond under omrörning. Rör då och då och späd med mer vatten. Koka tills riset är mjukt, beräkna ca 20 min.
Strö över gräslök och räkor vid servering.