Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paella på grillen

Paella på grillen är en grundpaella där alla sedan får välja sina favorittillbehör. Paella­panna att lägga på grillen finns att köpa i väl­sorterade köks­butiker.

Paella på grillen
Paella på grillen
Paella på grillen
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2gula lökar
  • 4vitlöksklyftor
  • 2 burkartomater- hela (à 400 g)
  • 1 krukagräslök
  • 4 mskolivolja
  • 6 dlbombaris- (spanskt paellaris) eller arborioris
  • 1 påsesaffran- (1/2 g)
  • 4 dlvitt vin- torrt
  • 1,3 lvatten
  • 5 mskgrönsaksfond- konc, eller skaldjursfond
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 500 gräkor med skal- färska

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Häll av lite av tomatspadet och grovhacka tomaterna. Finstrimla gräs­löken.

  2. Hetta upp paellapannan på grillen. Tillsätt olja, lök och vitlök och fräs 2–3 min. Tillsätt riset och låt fräsa ca 2 min. Tillsätt saffran och vin och rör om ca 1 minut. Tillsätt tomater, ca 1 liter vatten och fond under omrörning. Rör då och då och späd med mer vatten. Koka tills ­riset är mjukt, beräkna ca 20 min.

  3. Strö över gräslök och räkor vid servering.

Vad tyckte du om receptet?