Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på allt i ett-rätt, paella mixta. Spansk maträtt med ris, saffran, paprika, kyckling och skaldjur.
Sätt ugnen på 175°. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och chiliflakes i 2 msk olja, i en paellapanna av plåt. Tillsätt saffran, ris, vin, vatten, 1 tsk salt och peppar.
Skär kycklinglårfiléerna i bitar. Bryn dem runt om i 2 msk olja i en het panna. Lägg kycklingen på riset. Rör om. Täck med lock eller aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Dela, kärna ur och skär paprikorna i tärningar. Fräs paprika och bläckfiskringar snabbt i 1 msk olja i en stekpanna och blanda ner i riset. Täck med aluminiumfolie eller ett lock och låt paellan vila medan musslorna tillagas. Höj ugnsvärmen till 250° grill.
Skrubba musslorna noga i kallt vatten. Släng bort de som är trasiga och de som är öppna och inte sluts när de knackas i köksbänken. Lägg musslorna i en ugnssäker form. Grilla musslorna mitt i ugnen ca 5 min. Släng bort musslor som inte öppnats.
Skala räkorna och musslorna, men spara några hela musslor till garnering. Blanda ner skalade musslor och garnera paellan med räkor, musslor med skal, tunt skivad purjolök och persilja. Servera med citronklyftor.