Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Genom att tillsätta de skaldjur du vill, kan denna risonipaella gå från vardagsmat till helgfestlig.
Låt musslorna ligga i kallt vatten i cirka 20 minuter. Byt vatten två gånger under tiden, så försvinner eventuell sand från musslorna. Skrubba musslorna rena, knacka dem mot något hårt och släng de musslor som inte stänger sig.
Gör aiolin medan musslorna ligger i vatten. Hacka vitlöken fint. Rör samman lök, dijonsenap och äggula i en skål. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle under tiden som du vispar eller mixar kraftigt med en elvisp eller stavmixer. Rör ner ajvar relish samt citronsaft och smaka av med salt och svartpeppar. Förvara i kylskåp.
Hacka gul lök, vitlök och chili fint. Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med olivolja och fräs löken och chilin mjuk på medelvärme. Tillsätt risonin, körsbärstomater och mortlad saffran och låt fräsa under omrörning i någon minut. Slå på vin, vatten och hönsbuljongtärning. Låt koka upp på svag värme och rör om någon gång under tiden, då risonin lätt fastnar i botten.
Ansa haricots vertsen och skär chorizon i skivor. Stek korven i en stekpanna. Lägg ner musslorna i risonin efter cirka minuters koktid, rör om noga och lägg på ett lock. Låt koka ett par minuter tills musslorna öppnat sig. Lägg då ner haricots vertsen samt den stekta chorizon. Koka färdigt de sista minuterna tills risonin är mjuk. Späd eventuellt med ytterligare buljong om det behövs. Rör ner räkorna och smaka av paellan med pressad citronsaft, salt och svartpeppar.
Servera paellan med citronklyftor, ajvaraioli samt ett gott bröd. Tänk på att ta bort de musslor som inte öppnat sig.
Recept från Mitt kök