Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paella med räkor och ­kyckling


En riktigt festmåltid som faktiskt är relativt enkel att tillaga.

Paella med räkor och ­kyckling

Paella med räkor och ­kyckling

Paella med räkor och ­kyckling

PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 1kyckling- (delad i mindre bitar) eller 1 kg ­kycklinglår eller kycklingklubbor
  • 0,5 gsaffran
  • 11,5 dlolivolja
  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5chili- till exempel spansk peppar
  • 4 dllångkornigt ris
  • 1röd paprika
  • 500 gkörsbärstomater- (eller stora tomater)
  • 3 dlöl- (lager)
  • 1 lhönsbuljong- cirka
  • saft- från 1 citron
  • salt
  • svartpeppar
  • 125 gärtor- gröna (frysta)
  • 200 gräkor- skalade

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök och chili fint. Tärna paprikan fint och dela tomaterna på ­mitten. Använder du dig av stora ­tomater skär du dem i grova klyftor i stället. Mortla saffranen hastigt i ­litet salt.

  2. Ställ en stor, värmetålig form på ­gallret ovanför fin glöd och häll oljan i den. Bryn kycklingen och tillsätt lök, ­vitlök, chili och saffran och låt detta fräsa med en stund. Rör ner ris, tomater och ­paprika och låt fräsa med i någon ­minut under omrörning innan du slår på ölen. Tillsätt sedan lite höns­buljong i taget och låt detta koka in. Rör om då och då ­under tiden.

  3. Låt koka tills kycklingen är helt ­genomlagad och riset mjukt. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft och rör slutligen ner tinade ärtor och räkor precis innan servering.

  4. Servera paellan lite krämig och rykande het. Tillsätt eventuellt lite mer buljong om den blir för torr.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök