Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt festmåltid som faktiskt är relativt enkel att tillaga.
Hacka lök, vitlök och chili fint. Tärna paprikan fint och dela tomaterna på mitten. Använder du dig av stora tomater skär du dem i grova klyftor i stället. Mortla saffranen hastigt i litet salt.
Ställ en stor, värmetålig form på gallret ovanför fin glöd och häll oljan i den. Bryn kycklingen och tillsätt lök, vitlök, chili och saffran och låt detta fräsa med en stund. Rör ner ris, tomater och paprika och låt fräsa med i någon minut under omrörning innan du slår på ölen. Tillsätt sedan lite hönsbuljong i taget och låt detta koka in. Rör om då och då under tiden.
Låt koka tills kycklingen är helt genomlagad och riset mjukt. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft och rör slutligen ner tinade ärtor och räkor precis innan servering.
Servera paellan lite krämig och rykande het. Tillsätt eventuellt lite mer buljong om den blir för torr.
Recept från Mitt kök