Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paella med kyckling och stekta padrones  

Paella med kyckling och stekta padrones är Spaniens nationalrätt. Paprika brukar ingå i paella men här serveras paellan med nystekta stekta padrones. Förr serverades paella som en stadig lunch för de som arbetade på fälten.

Paella med kyckling och stekta padrones  
Paella med kyckling och stekta padrones  
Paella med kyckling och stekta padrones  
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 400 gkycklingkött- av bröst eller lår
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 100 gfuet- lufttorkad tunt skivad, Zeta
  • 2 mskolivolja- + 2 msk
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 msktomatpuré
  • 0,5 gsaffran
  • 4rosmarinkvistar
  • 2lagerblad
  • 2 dlpaellaris- eller risottoris
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 5 dlvatten
  • 0,5 dlsherryvinäger
  • 200 gharicots verts
  • 1 dlpaprika- grillad strimlad
  • 1 mskpersilja- grovhackad

Tillbehör

  • 200 gpadrones
  • 3 mskolivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skär kycklingen i skivor och krydda med salt och peppar på båda sidor. Stek först fuet i 2 msk olja i en gryta. Ta upp fueten och stek kyckling ca 2 min på varje sida. Ta kycklingen ur grytan.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk olja 2–3 min. Tillsätt tomatpuré, saffran, rosmarin och lagerblad.

  3. Blanda ner ris och hönsbuljong. Häll över vatten och vinäger. Sjud under lock ca 15 min, rör om då och då. Förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rinna av. Blanda ner kyckling, fuet, bönor och paprika i paellan. Garnera med persilja.

  4. Padrones: Stek padrones i oljan på hög värme 2–3 min. Skaka pannan så att de blir jämt stekta. Strö över fling-salt och servera dem till paellan.

Vad tyckte du om receptet?