Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Paella med kryddig korv och färska skaldjur innehåller massvis av godsaker i en och samma panna, och rätten går dessutom ganska snabbt att svänga ihop.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja. Tillsätt ris, saffran och vin och låt koka ca 1 minut. Koka upp 8 dl vatten med buljongtärningarna. Häll buljongen över riset så att det når någon centimeter över riset. Låt koka in under omrörning på låg värme. Späd med mer buljong vartefter det kokar in.
Skär kycklingen i strimlor. Ta bort skinnet från korven och skär korven i bitar. Kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala räkorna.
Bryn kycklingen i 1 msk olja. Tillsätt chorizo och paprika och fortsätt steka ca 3 min. Krydda med salt och peppar och stek ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är genomstekt.
Skölj och skrubba musslorna. Kasta dem som är trasiga eller inte sluts när de knackas i köksbänken. Koka upp 2 dl vatten och skaldjursfonden i en gryta . Lägg ner musslorna. Sätt på locket och koka ca 5 min, tills de öppnats. Kasta dem som inte har öppnats.
Blanda kyckling och grönsaker med riset. Blanda i ärter och persilja. Toppa med musslor och räkor. Skär citronen i klyftor och servera till paellan.