Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pad thai – klassiskt recept

En riktig thai-favorit! Föredrar du en pad thai med lite starkare smak kan du hacka i hela chilin. Det är också gott att servera sweet chilisås till den här rätten.

Elisabeth Johansson
Pad thai – klassiskt recept
Pad thai – klassiskt recept
Pad thai – klassiskt recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 gudonnudlar- eller äggnudlar
  • 2morötter
  • 0,5gul lök
  • 1pak choi
  • smör och olja- att steka i
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 0,5röd chili- finhackad
  • salt
  • vitpeppar- malen
  • 2 dledamamebönor
  • 0,5 mskpalmsocker- eller strösocker
  • 1 tsklimejuice
  • fisksås- några droppar
  • 2ägg
  • 2salladslökar

Tillbehör

  • 1 dljordnötter
  • limeklyftor
  • koriander

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Skala och skiva morötterna tunt. Strimla löken och pak choi.

  3. Fräs morötter och pak choi i lite olja och smör på medelvärme. Lägg i den gula löken, vitlöken och chilin mot slutet. Salta och peppra.

  4. Lägg nudlarna, morötterna, pak choi, löken, vitlöken, chilin och bönorna i en stor kastrull. Rör i socker, limejuice och fisksås.

  5. Vispa upp äggen i en skål och häll över nudlarna, rör om tills äggen stelnar.

  6. Strimla salladslöken och strö över.

  7. Lägg upp i skålar. Hacka jordnötterna grovt och strö över. Servera med limeklyftor och koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök