Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pad Thai med skogssvamp

Pad Thai är en vegetarisk rätt, men om man vill kan man tärna viltkött, steka det och vända i det mot slutet.

Pad Thai med skogssvamp
Pad Thai med skogssvamp
Pad Thai med skogssvamp
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 250 gäggnudlar
  • 200 grödkål
  • 1rödlök
  • 200 gsvamp- t ex trattkantareller eller blandsvamp
  • 1 mskrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 50 gspenat
  • 3,5 dlSataysås- ca
  • 2 dljordnötter

Gör så här

  1. Koka nudlarna på stormköket i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och lägg över i en burk under tiden du fräser grönsakerna.

  2. Finstrimla rödkålen. Skala löken. Skär halva löken i ringar och hacka den andra halvan.

  3. Fräs den hackade löken tillsammans med svampen i olja. Krydda med salt och peppar.  Blanda i nudlarna och lägg på rödkål, rödlöksringar och spenat. Häll på sataysås och strö över jordnötter.

Vad tyckte du om receptet?