Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Oysters Rockefeller med jalapeño

En variant av den klassiska oysters Rockefeller. Rätten skapades i New Orleans på restaurang Antoine’s år 1899. En av Amerikas då rikaste män, Johan D Rockefeller, fick ostronrätten uppkallad efter sig eftersom den var så rik på smak och fett.

Oysters Rockefeller med jalapeñoOysters Rockefeller med jalapeñoOysters Rockefeller med jalapeño
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 12ostron
  • 1 dlvitt vin
  • 1,5 mskpernod
  • grovsalt
  • 1schalottenlök
  • 75 gbabyspenat
  • smör- att steka i
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • evtabasco
  • 2 dlhollandaisesås
  • 1 dlost- riven
  • 4jalapeño

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275 grader och grill.

  2. Öppna ostronen och häll av spadet i en kastrull, spara de större skalhalvorna från ostronen. Häll i vinet och spriten. Koka upp och lägg i ostronen i kastrullen. Koka ostronen ett par minuter och vänd runt dem i vätskan. Dra av kastrullen från värmen.

  3. Lägg de djupa, större skalhalvorna från ostronen på en plåt med grovsalt i botten.

  4. Skala och hacka löken fint. Fräs löken och spenaten i smör, salta och peppra, droppa eventuellt i ett par droppar tabasco.

  5. Lägg lite av spenaten i skalen, spara resten till serveringen. Lägg i ostronen.

  6. Klicka på lite hollandaisesås på varje och lägg på riven ost. Gratinera ostronen i ugnen tills de börjar få lite färg.

  7. Servering: Lägg spenat på ett par uppläggningsfat och lägg på ostronen. Dela jalapeñon på längden och stek på dem lite i smör i stekpannan och lägg på tallrikarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök