Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En variant av den klassiska oysters Rockefeller. Rätten skapades i New Orleans på restaurang Antoine’s år 1899. En av Amerikas då rikaste män, Johan D Rockefeller, fick ostronrätten uppkallad efter sig eftersom den var så rik på smak och fett.
Sätt ugnen på 275 grader och grill.
Öppna ostronen och häll av spadet i en kastrull, spara de större skalhalvorna från ostronen. Häll i vinet och spriten. Koka upp och lägg i ostronen i kastrullen. Koka ostronen ett par minuter och vänd runt dem i vätskan. Dra av kastrullen från värmen.
Lägg de djupa, större skalhalvorna från ostronen på en plåt med grovsalt i botten.
Skala och hacka löken fint. Fräs löken och spenaten i smör, salta och peppra, droppa eventuellt i ett par droppar tabasco.
Lägg lite av spenaten i skalen, spara resten till serveringen. Lägg i ostronen.
Klicka på lite hollandaisesås på varje och lägg på riven ost. Gratinera ostronen i ugnen tills de börjar få lite färg.
Servering: Lägg spenat på ett par uppläggningsfat och lägg på ostronen. Dela jalapeñon på längden och stek på dem lite i smör i stekpannan och lägg på tallrikarna.
Recept från Mitt kök