Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Oyster Rockefeller

Recept på Oyster Rockefeller - en rätt med gratinerade ostron. En älskad klassiker som aldrig minskar i popularitet. Detta är en rätt vi varmt rekommenderar.

Oyster RockefellerOyster RockefellerOyster Rockefeller
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 12ostron
  • 3 mskostronspad
  • 1 dlvin- torrt vitt
  • 1,5 mskpernod
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1,51 krmcayennepeppar

Spenat

  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msksmör
  • 160 gbabyspenat
  • 1 krmsalt
  • 1 dlost- t ex emmenthaler riven
  • 2 mskbröd- rivet vitt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°.

  2. Öppna ostronen. Ta tillvara spadet från ostronen och sila ner det i en kastrull. Spara de större skalhalvorna från ostronen. Ställ dem i en ugnssäker form med grovt salt i botten.

  3. Häll vin och Pernod i kastrullen med ostronspad och koka upp. Lossa ostronen och sjud dem i kastrullen ca 1 minut. Ta upp ostronen och låt dem rinna av på hushållspapper.

  4. Tillsätt grädden och koka ihop tills ca 1 1/2 dl återstår. Smaka av med peppar.

  5. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör ca 1 minut. Tilllsätt spenat och fräs tills vattnet kokat in. Krydda med salt.

  6. Fördela spenaten i skalhalvorna i ugnsformen. Lägg på ostron samt 1 sked sås per ostron. Strö över ost och rivet bröd.

  7. Gratinera mitt i ugnen 6-8 min tills osten smält och fått fin färg. Servera genast

Vad tyckte du om receptet?