Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fyll märgbenen med tartaren och ät med en cocktailgaffel ur benet. Eller servera tartaren på rostat levainbröd.
Majonnäs: Bryn smöret och låt det svalna. Skala och hacka löken. Bryn den i en het, torr stekpanna tills löken är mörk. Ta från plattan. Lägg löken i en mixer och tillsätt äggula, senap, salt, peppar och vinäger. Mixa till en jämn smet. Droppa i oljan, lite i taget. Rör i det brynta smöret.
Oxmärg: Krydda märgen med salt. Lägg rökspånen i en kastrull. Droppa på vatten. Sätt kastrullen på plattan på högsta värme. Lägg märgen i en finmaskig sil och sätt den över kastrullen när det börjar ryka om spånen. Täck med aluminiumfolie. Låt röka ca 2 min på plattan. Ta kastrullen åt sidan och låt stå under folie ca 10 min. Låt kallna.
Fintärna innanlåret. Blanda det med olja och senap. Krydda med salt och peppar. Finhacka märgen och blanda med köttet.
Lägg upp tartaren och toppa med lökmajonnäs. Garnera med smörgåskrasse. TIPS: Märgben och oxmärg kan köpas eller beställas i saluhallar. Vill du servera ur benen så måste de kokas rena i lättsaltat vatten. Skölj och torka.