Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Oxtartar med löjrom, torkad lök och kapris

Kombinationen av kött och löjrom ger en härlig råbiffkänsla.

Oxtartar med löjrom, torkad lök och kapris
Oxtartar med löjrom, torkad lök och kapris
Oxtartar med löjrom, torkad lök och kapris
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 1rödlök
  • 180 gnötinnanlår- grovmalet (be dem mala köttet i butiken eller hacka det fint med kniv)
  • 1 tskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Dressing

  • 1 mskrapsolja- kallpressad
  • 1 mskcitron- pressad

Garnering

  • 180 glöjrom
  • 3 mskrödlök- hackad
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 2 mskkapris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 50°. Skiva 1 rödlök så tunt som möjligt. Lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Torka lökringarna 6 timmar mitt i ugnen.

  2. Blanda färsen med olivoljan. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ i kylen. Blanda rapsoljan och citronsaften.

  3. Fördela köttet och löjrommen på tallrikarna. Strö över rödlöksringar, gräslök och kapris. Droppa över citronoljan.

Vad tyckte du om receptet?