Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Oxrulader i gräddig balsamvinägersås

Recept på oxrulader. Ont om tid? Skala potatisen kvällen före och ställ i kylen i en kastrull med vatten. Nästa dag behöver du bara byta potatisvattnet och koka upp.

Oxrulader i gräddig balsamvinägersås
Oxrulader i gräddig balsamvinägersås
Oxrulader i gräddig balsamvinägersås
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 600 glövbiff
  • 150 gparmaskinka- i tunna skivor
  • 1 burksoltorkade tomater- (200 g)
  • 2 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 5 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5 dlbalsamvinäger
  • 2tomater
  • 1 krukabasilika

Tillbehör

  • pasta
  • sallad

Gör så här

  1. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda. Skär parmaskinkan i minder bitar. Låt de soltorkade tomaterna rinna av. Lägg en bit skinka på varje lövbiff och toppa med en soltorkad tomat. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Bryn ruladerna runtom i smör så att de får fin färg. Krydda med salt och peppar. lite yta, salta och peppra.

  2. Lägg ruladerna i en stekgryta och häll på grädde och balsamvinäger. Låt sjuda under lock i ca 1 tim tills de ärr möra.

  3. Skär tomaterna i bitar. Repa bladen från basilikan. Strö tomater och basilika över ruladerna och servera dem med pasta och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök