Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Oxrulader – klassiska med gräddsås och saltgurka

Recept på oxrulader. Bröd, fläsk och ansjovis ger ruladerna en mustig smak.

Oxrulader – klassiska med gräddsås och saltgurkaOxrulader – klassiska med gräddsås och saltgurkaOxrulader – klassiska med gräddsås och saltgurka
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 glövbiff- innanlår eller fransyska tunna skivor
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1gul lök
  • 1 dlpersilja- hackad
  • 2estniskt surbröd- skivor
  • 125 gfläsk- sid- eller bog, färskt
  • 0,5 burkanjovisfiléer- (ca 60 g)
  • 2 msksmör
  • 5 dlköttbuljong- (tärning + vatten)

Sås

  • 1,5 mskvetemjöl
  • 4 dlsky
  • 2 dlcrème fraiche
  • 3saltgurkor

Garnering

  • 1 nypapersilja- hackad

Gör så här

  1. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och bulta ut dem lätt med handen. Salta och peppra.

  2. Skala och finhacka löken. Blanda med persiljan. Skär bröd och fläsk i stavar. Strö lök och persilja på köttet. Lägg på bröd och fläsk i den breda änden av köttskivan och lägg på en ansjovisfilé. Rulla ihop ruladerna från den breda änden och fäst med en tandsticka.

  3. Bryn ruladerna runt om i smöret. Häll på buljongen, lägg på lock och låt sjuda 8 min under lock tills köttet är genomkokt.

  4. Ta upp ruladerna och lägg dem på varmt fat. Håll dem varma under aluminiumfolie.

  5. Rör ut vetemjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i skyn och låt koka ca 5 min. Vispa i creme fraiche. Hacka saltgurkan och blanda ner nästan allt i såsen.

  6. Häll lite av såsen över de varma ruladerna. Strö på resterande gurka och persilja och servera med kokt potatis. Resten av såsen serveras till.

Vad tyckte du om receptet?