Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Oxöga

En kall nubbe och ett hoprört ox-öga på en skiva pumpernickel är en ljuvlig kombination.

Oxöga
Oxöga
Oxöga

Ingredienser

  • 2 burkanjovisfiléer- (à 125 g)
  • 2rödlökar
  • 4äggulor

TILLBEHÖR

  • 1 nypasvartpeppar- grovmald
  • 1pumpernickel

Gör så här

  1. Låt ansjovisen rinna av. Hacka den försiktigt så att den inte blir mosig. Skala och finhacka löken.

  2. Lägg ansjovisen i mitten på en tallrik. Lägg lökhacket runt om. Lägg försiktigt äggulorna i mitten på ansjovisen och vrid över lite svartpeppar.

  3. Då alla är samlade runt bordet blandar man ihop oxögat och serverar med pumpernickel.

Vad tyckte du om receptet?