Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Oxfilétoast, lökringar, löjrom och dijonmajo

Oxfilétoast, lökringar, löjrom och dijonmajo är en variant på klassikern toast Pelle Janzon där äggulan är utbytt mot en dijonmajonnäs och rå lök mot friterade lökringar.

Oxfilétoast, lökringar, löjrom och dijonmajo
Oxfilétoast, lökringar, löjrom och dijonmajo
Oxfilétoast, lökringar, löjrom och dijonmajo
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 bitaroxfilé- (à 100 g)
  • 2 skivorformbröd- vitt
  • 1 msksmör
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 50 glöjrom
  • 25 gmâchesallad

Lökringar

  • 1rödlök- liten
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 2 krmsalt
  • 0,75 dlvatten
  • 3 dlrapsolja

Dijonmajonnäs

  • 1 dlmajonnäs- hemlagad eller Hellmann’s
  • 1 mskdijonsenap

Gör så här

  1. Majonnäs: Blanda majonnäs och senap.

  2. Lökringar: Skala och skär löken i ringar. Sära på ringarna. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klimpfri smet. Blanda lökringarna med smeten.

  3. Lägg köttet mellan två ark plastfolie. Banka ut dem med ett så kallat platteringsjärn eller botten av en kastrull tills de blir ca 2 mm tjocka.

  4. Skär bort kanterna på brödet. Stek brödskivorna i smör i en stekpanna tills de får fin färg. Lägg brödet på tallrikar och lägg på köttet. Strö över salt och peppar. Klicka på löjrom och majonnäs.

  5. Hetta upp oljan till 180°. Fritera lökringarna, några i taget, tills de fått fin färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  6. Toppa köttet med lökringar och mâchesallad, servera genast.

Vad tyckte du om receptet?