Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Oxfilétartar med krämig äggula och pepparrot

Lyxigt värre! Den finaste oxfilén krävs för en perfekt tartar.

Oxfilétartar med krämig äggula och pepparrot
Oxfilétartar med krämig äggula och pepparrot
Oxfilétartar med krämig äggula och pepparrot
Oxfilétartar med krämig äggula och pepparrot Foto: Magnus Skoglöf

Oxfilétartar med krämig äggula och pepparrot

  • 20 bitarkumminknäcke
  • 300 goxfilé
  • 1schalottenlök
  • 3 mskrapsolja
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Krämig äggula

  • 5äggulor
  • 0,5 dlrapsolja
  • 2 mskrapsolja
  • 1 mskdijonsenap
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • pepparrot- riven

Gör så här

  1. Putsa oxfilén fri från hinnor och senor. Skär den i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på smörgåspapper. Frys köttet ca 1 timme.

  2. Äggula: Sätt ugnen på 100 grader. Lägg äggulorna i en liten ugnssäker form och häll över 2 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Sila av oljan (spara den) och vispa ihop äggulorna med senap. Tillsätt den avsilade oljan och ytterligare 1/2 dl olja. Vispa till en slät crème. Salta och peppra. Lägg crèmen i en spritspåse.

  3. Skär köttet i små tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda kött, lök och olja. Krydda med salt och peppar. Fördela tartaren på kanapéerna. Spritsa på äggcrèmen och garnera med pepparrot.

Vad tyckte du om receptet?