Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Oxfilé med wasabi och gräslök

I Japan smeker man köttet fram och tillbaka över grillen för att få en jämn grillyta utan att köttet blir bränt. Lövbiff är ett billigare alternativ.

Oxfilé med wasabi och gräslökOxfilé med wasabi och gräslökOxfilé med wasabi och gräslök
Foto: Åsa Dahlgren

Oxfilé med wasabi och gräslök

  • 500 goxfilé
  • 2 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 1 mskwasabi
  • 1 dlgräslök- finhackad

Tillbehör

  • japanskt ris- nykokt
  • soja- japansk

Gör så här

  1. Putsa köttet fritt från senor. Lägg det i frysen ca 2 timmar. Ta fram och skär köttet i mycket tunna skivor. Låt skivorna bli rumsvarma tills det är dags att grilla.

  2. Tänd grillen. Smält smöret och pensla oxfilén. Grilla köttet över direkt glöd ca 30 sekunder på varje sida. Strö över salt.

  3. Bred wasabi på köttet och toppa med gräslök. Rulla ihop till en rulle och ät genast tillsammans med ris och soja.

  4. Tips: Här är det direkt från grillen och in i munnen som gäller! Om man investerar i en liten bordsgrill kan man grilla medan man äter. Tepanyaki på verandan, helt enkelt!

Vad tyckte du om receptet?