Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Oxfilé med svampkräm, sötsyrliga tomater och friterade småpotatisar passar bra när det är något festligt som ska firas. Rumstemperera köttet ca 30 min innan det steks, så får du fin stekyta och saftigare kött.
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och svalna.
Svampkräm: Ansa och hacka svampen. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök i smör tills all vätska kokat in. Tillsätt sojan och krydda med salt. Rör ner färskosten och låt svalna.
Tomater: Stek tomaterna i smör i en stekpanna tills de börjar spricka. Strö över sockret och rör tills det lösts upp. Häll över vin och fond. Låt puttra ca 3 min. Red med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten.
Potatis: Krossa potatisen lätt med en gaffel. Hetta upp oljan till 180°. Fritera potatisen tills den är gyllenbrun och knaprig. Krydda med salt.
Stek köttet i smör i en het stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Fördela tomaterna på tallrikar. Lägg på köttet och toppa med svampkrämen. Garnera med mâchesallad och servera med potatisen.